Joogaamassa kesämaisemassani, Hangon kallioilla.

Raine Järvinen

Jooga- ja Asahiohjaaja
raijarv@gmail.com
045 160 9676

Olen joogaopettaja SJL ja Asahi Healt-ohjaaja sekä lisäksi olen suorittanut Muistijooga-ohjaajatutkinnon.

Joogaharrastukseni alkoi jo 1970- luvun puolivälissä, jolloin olin Mielikki Ivalon oppilaana. Tällöin muutaman vuoden joogasin aktiivisesti, mutta sitten elämä vei toisaalle ja joogaaminen jäi. Olen aina liikkunut paljon ja harrastanut hyvin monipuolisesti urheilua. Reilu 12 vuotta sitten innostuin uudelleen joogasta ja siitä tuli välittömästi tärkeä osa elämääni.

Opettajakoulutuksen olen suorittanut Suomen Joogaopistolla ja Asahi-ohjaajatutkinnon suoritin Timo Kelmolan ohjauksessa. Lisäksi olen käynyt ahkerasti erilaisilla joogakursseilla ja eri joogaohjaajien harjoituksissa. Liikunnallisiin harrastuksiini kuuluvat myös Taiji ja Qingong.

Minua kiinnostaa erityisesti luonnollisen hengityksen ohjaama tietoinen liike ja sen eheyttävä vaikutus. Tietoinen liike on minulle sisäinen tila – avaruus, jossa voin olla ajattomassa tilassa itseni kanssa ja kuunnella solujen sykettä.

Ohjaan hathajoogaa, joka perustuu Suomen Joogaliiton joogafilosofiaan. Minulla on tällä hetkellä pari viikottaista seniorijoogaryhmää ja yksi ryhmä, jossa yhdistän Asahin ja joogan yhdeksi harjoitukseksi.

Asahi on suomalaisten kehittämä terveysliikunta ja se perustuu paljolti idän terveysliikuntamuotoihin (Taiji, Qigoing). Harjoitus tehdään seisten ja se sisältää paljon avaavia ja sulkevia liikkeitä, jotka puolestaan vahvistavat jalkavoimia ja parantavat tasapainoa.

Läsnäoloa levossa ja liikkeessä