Joogaamassa kesämaisemassani, Hangon kallioilla.

Raine Järvinen

Jooga- ja Asahiohjaaja
raijarv@gmail.com
045 160 9676

Opiskelen joogaopettajaksi Suomen Joogaopistossa ja tavoitteeni on valmistua vuonna 2021. Joogaharrastukseni alkoi jo 1970- luvun puolivälissä, jolloin olin Mielikki Ivalon oppilaana. Tällöin muutaman vuoden joogasin aktiivisesti, mutta sitten elämä vei toisaalle ja joogaaminen jäi.

Olen aina liikkunut paljon ja harrastanut hyvin monipuolisesti urheilua. Reilut 10 vuotta sitten innostuin uudelleen joogasta ja siitä tuli välittömästi tärkeä osa elämääni.

Joogaopisto-opiskelun lisäksi käyn säännöllisesti erilaisilla joogakursseilla ja eri ohjaajien joogaharjoituksissa. Minua kiinnostaa erityisesti tietoinen liike ja sen ohjaaminen. Osittain tästä syystä suoritin Asahi-Helth-ohjaajatutkinnon v. 2017 (opettajana Timo Klemola) ja olen harrastanut pitkään Taijita. Muistijoogaohjaaja -kurssin olen suorittanut v. 2018.

Ohjaan hathajoogaa, joka perustuu Suomen Joogaliiton joogafilosofiaan. Tässä joogalla tarkoitetaan eheyden tilan löytämistä. Tällöin joogassa ei ole kyse tekniikan eikä muodon kopioinnista. Keskeistä harjoituksessa on tietoisuus luonnollisesta ja vapaasta hengityksestä sekä liikkeestä.

Asahi on suomalaisten kehittämä terveysliikunta ja se perustuu paljolti idän terveysliikuntamuotoihin (Taiji, Qigoing). Harjoitus tehdään seisten ja se sisältää paljon avaavia ja sulkevia liikkeitä, jotka puolestaan vahvistavat jalkavoimia ja parantavat tasapainoa. Asahissa on myös keskeisenä piirteenä tietoinen liike, jota hengitys ohjaa.

AsahiJoogassa olen yhdistänyt nämä kaksi niin, että harjoitus aloitetaan n. 30 min. Asahilla ja sitä seuraa n. 60 min. joogaosuus.

Minulle jooga on sisäinen tila – avaruus, jossa olen ajattomassa ajassa itseni kanssa.

Välillä hiljaista puhetta ja rukousta, välillä solujen sykkeen kuuntelua. Tähän tilaan vie minut hengityksen ohjaama tietoinen liike ja tietoisesti pysähtyneessä asennossa oleminen.

Hengitän sisään rakkautta ja hengitän ulos kiitollisuutta.