Tarja Tammelin

Psykodraamaohjaaja, TEP

Viestintäkouluttaja, HuK

Intuitive Coach, NLP Master

Työnohjaaja, STOry

Olen kuulolla, olen läsnä...

Oppiminen ja vuorovaikutus ovat pitkään olleet ammatillisen intohimoni keskeiset kohteet. Haluan ymmärtää kuinka ihmiset kykenevät oppimaan uutta ja kuinka ihmiset kykenevät tulemaan yhä paremmin toimeen itsensä ja toisten kanssa.

Nämä intohimot ovat kuljettaneet minua etsijän tielläni monien opintojen, ammattien, työtehtävien ja harrastusten kautta tähän hetkeen - ja kuljettavat varmasti vielä pitkään tästäkin eteenpäin.

Olen kiitollinen monille ihmisille, jotka ovat lisänneet ymmärrystäni tämän matkani varrella. Olen itsekin ollut jo pitkään jakamassa omaa ymmärrystäni erilaista tukea ja koulutusta tarvitseville.

Elämä on luova seikkailu, eikä se aina etene niin kuin olisimme halunneet sen etenevän. Tarvitsemme aika ajoin itsemme ulkopuolelta tulevia kysymyksiä, huomioita ja näkemyksiä sekä toisen ihmisen niitä meille esittämään. Tarvitsemme kumppaneita ilossa ja surussa, nousukiidoissa ja mahalaskuissa. Tällainen kumppani olen saanut olla monelle.


Ajattelen olevani kohtaamisen ammattilainen, ihminen joka herkistää itsensä kuulolle toisen ihmisen kanssa.

Tällaisessa kohtaamisessa toteutuu vastavuoroisuus, jota ilman ihmisessä piilevät mahdollisuudet ja luovuus eivät pääse toteutumaan.

Ihminen toteutuu suhteissaan, tarvitsemme toisiamme tullaksemme itseksemme ja löytääksemme elämänilon.

Vain elämänsä mysteerinä kokeva on todella elossa.

- Stefan Zweig-